Нафта дорожчає в очікуванні даних із США

Нафта дорожчає в очікуванні даних із США

Brent подорожчала до $50,62 за барель, WTI - до $48,38 за барель

Світові ціни на нафту продовжують зростати і в середу вранці, інвестори оприлюднять дані Американського інституту нафти (API) про запаси цієї сировини, а також чекають на публікацію даних за тиждень від міненерго країни, які опублікують у середу, повідомляє Прайм.

Станом на 07:21 за Києвом вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,84% - до 50,62 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,02%, до 48,38 долара за барель.

Днем раніше сировина дорожчає більш ніж на 3%. Згідно зі звітом API, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 21 липня, скоротилися на 10,23 млн барелів, до 480,37 млн. Запаси бензину при цьому зросли на 1,903 млн барелів, дистилятів - зменшилися на 111 тис. барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга (Cushing) знизилися на 2,568 млн барелів, також повідомила API.

Аналітики прогнозують, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 21 липня, знизилися на 0,61%, або на 2,98 мільйона барелів, до 487,62 млн барелів.

Підтримують настрої трейдерів і повідомлення про те, що Нігерія погодилася обмежити видобуток нафти на рівні 1,8 млн барелів за добу. Про це в понеділок повідомило агентство Bloomberg з посиланням на міністра нафти і газу Оману Мухаммеда Хамада аль-Румхі.

Крім того, намір Саудівської Аравії підтримати продовження угоди про скорочення видобутку нафти щонайменше до другого кварталу 2018 року, про чим повідомив міністр енергетики країни? Халід аль-Фалих, також сприяє подорожчанню нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: