«Нафтогаз» виплатив ЄБРР позику на $300 млн

«Нафтогаз» виплатив ЄБРР позику на $300 млн

Кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року, і «Нафтогаз» зможе скористатися її коштами

16 травня Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» виплатила останній транш позики за поновлювальною кредитною лінією, узгодженою з ЄБРР минулого року. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».
«Протягом грудня 2015 року та січня 2016 року «Нафтогаз» повністю використав доступні кошти за кредитом у розмірі $300 млн. Виплати відсотків та повернення кредиту відбулися вчасно», - ідеться в повідомленні.
Зазначається, що кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року, і «Нафтогаз» зможе скористатися її коштами протягом наступних двох опалювальних сезонів.
«Співробітництво з ЄБРР в рамках цієї кредитної лінії є важливим для нас із багатьох причин. Завдяки цій співпраці не лише був закуплений газ, необхідний Україні для проходження опалювального періоду. Отримав необхідний імпульс процес реформування корпоративного управління на підприємствах державної форми власності. Крім того, ЄБРР проводить моніторинг упровадження нових стандартів звітності, прозорості, екологічної та соціальної відповідальності у «Нафтогазі», – прокоментував голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
Усього за минулий опалювальний сезон за кошти кредиту ЄБРР в Україну надійшло 1,7 млрд куб. м газу. При цьому «Нафтогаз» частково фінансував договори, укладені за результатами процедур закупівлі за кредитні кошти ЄБРР, за власний рахунок.
Позика ЄБРР є поновлювальним кредитом на три роки. Протягом цього строку «Нафтогаз» може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати авансові закупівлі газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: