Накипіло: Азаров виплеснув образу на критиків своєї української мови

Накипіло: Азаров виплеснув образу на критиків своєї української мови
Микола Азаров

За словами екс-прем'єра, роками всі нападки на нього завжди зводилися до того, що він не знав державної мови

Екс-прем'єр-міністр Микола Азаров назвав великою помилкою свої спроби говорити українською мовою. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Напевно, моя найстрашніша помилка, що я, зачитуючи тексти своїх виступів, давав приводи непорядним людям знущатися над собою. Не треба було цього робити», – зазначив він.

За словами Азарова, роками всі нападки на нього завжди зводилися до того, що він не знав державної мови. «Жодному з моїх «критиків» і на думку не спадало, як я міг, «не знаючи мови», щодня прочитувати сотні документів, деякі обсягом з книгу, державною мовою, як я міг готувати розпорядження, постанови, проекти законів, доповідні записки, а це ж тисячі і тисячі сторінок документів», – написав він.

При цьому екс-прем'єр визнав, що робив «помилки досить рідко, плутаючи тверді і м'які, «і» та «и» букви».

«Я дуже мало знав в Україні людей, включаючи президентів, прем'єрів, депутатів, міністрів, які б говорили правильною українською мовою, може бути, за винятком Марчука Є.К., і то, напевно, з тієї простої причини, що він за першою своєю професією був учителем української мови», – зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: