Налякана кремлівськими хакерами Меркель не користується електронною поштою

Налякана кремлівськими хакерами Меркель не користується електронною поштою
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

На виборах у Німеччині запроваджено систему передання інформації від руки та усно.

Напередодні виборів до парламенту Німеччині, які відбудуться 24 вересня і від результату яких залежатиме, хто стане канцлером ФРН, вжито безпрецендентних заходів безпеки для захисту від російських кібератак, повідомляє The Times.

Зокрема, було замінено програмне забезпечення компьютерів виборчої комісії та запроваджено аналогове резервне копіювання – інформацію передаватимуть письмово від руки або усно. Допомогу Німеччині у кіберборотьбі з російськими хакерами надає армія США.

Помічник Меркель розповів, що канцлер ФРН не користується електронною поштою і спілкується за допомогою смс із окремого безпечного телефона.

“Російське втручання очевидне. Невідомо, чи воно завжди скеровується Кремлем, чи там також є й приватні гравці… Не зажди зрозуміло, звідки йде дим, адже це частина міжнародної політики Москви”, – сказав помічник Меркель.

Раніше з німецького парламенту було викрадено 16 ГБ даних, зокрема листування Меркель. Це зробила хакерська група, пов’язана з розвідувальними службами Кремля, яка також була задіяна у втручанні у вибори президента США та у кібератаці на президента Франції Емануеля Макрона. Є побоювання, що викрадена інформація може бути злита російським пропагандистським платформам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: