Нам натякають, що якщо Росія піде далі в Україну, НАТО не допоможе, - посол

Нам натякають, що якщо Росія піде далі в Україну, НАТО не допоможе, - посол

Німці радять українцям не провокувати агресора і намагатися самотужки стримувати росіян

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю «Главкому» розповів, як ймовірно поведе себе Захід в разі непередбачуваної поведінки країни-агресора, якою є Росія по відношенню до України.

«Якщо йдеться про Україну і можливе розширення агресії, така ймовірність, на жаль, є далеко не лише гіпотетичною. Німці цю загрозу бачать. Вони її усвідомлюють. Адекватної відповіді, якщо, не дай боже, це дійсно станеться, почнеться наступ чи з Криму, зі Сходу або Придністров’я, очікувати не доводиться. Хіба що може йтися про вербальну реакцію, в найкращому випадку посилення санкційного режиму. Нам натякають, що якщо це станеться, НАТО не допоможе», - заявив дипломат.

Він додав, що німці наразі повторюють, як мантру, що «українці сам на сам з росіянами», тому радять нам не провокувати агресора і намагатися не допускати подальшої ескалації.

«Це сумна реальність, в якій ми живемо, - підкреслив він. - При цьому мало хто допускає, що Росія, наприклад, може атакувати Німеччину. Такі дискусії ведуться обережно, але німці чомусь свято переконані, що Москва на ФРН не нападе. Саме ця впевненість і пояснює певну інертність німців. Вони роблять багато, це факт, але треба ще більше для того, щоб припинити російську агресію».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: