Нардеп Чорновол прийшла в суд заступитися за екс-прокурора АТО Кулика

Нардеп Чорновол прийшла в суд заступитися за екс-прокурора АТО Кулика

Народний депутат Тетяна Чорновол у суді

Фото: «Цензор.нет»

Чорновол заявила, що пишається тим, що може стати на бік Кулика на «цьому ганебному судилищі»

В середу у Голосіївському суді Києва відбулося судове засідання у справі про незаконне збагачення екс-прокурора АТО Костянтина Кулика. Підтримати його прийшла народний депутат від «Народного фронту» Тетяна Чорновол, повідомляє «Цензор.нет».

Вона заявила, що справа екс-прокурора АТО є протистоянням між державою Україна та «мафією» екс-президента Віктора Януковича.

«Це не просто суд. Тут не обговорюється питання квартир, дружин, дітей. Насправді тут відбувається протистояння держави Україна з одного боку і мафії Януковича – з іншого... Прокурор Кулик нещодавно своїми ручками результативно розслідував справу Курченка і повернув державі $1,5 млрд. Ось ви йдете і бачите, що ремонтується дорога – там частка Кулика, йдете до лікаря і отримуєте послугу – там частка Кулика, ваша дитина йде в школу – там частка Кулика, це зробив Кулик. Це зробила держава Україна, але руками Кулика», – розповіла Чорновол.

На її думку, у справі Кулика видно маніпуляції.

«Заяву подавав Купрій (позафракційний народний депутат Віталій Купрій, ред.) – це «Укроп», це Корбан. Корбан купив нафтобазу Курченка за $14 тис., плюс мочилово Кулика. Тому Купрій подає цю заяву...» – стверджує Чорновол.

Нардеп додала, що пишається тим, що може стати на бік Кулика на «цьому ганебному судилищі».

До слова, головний військовий прокурор Анатолій Матіос нещодавно заявив, що вважає колишнього прокурора АТО Костянтина Кулика «нікчемою», але професіоналом.

Нагадаємо, проти Кулика розслідується кримінальна справа через незаконне збагачення.

В кінці квітня 2017 року Кулик був звільнений з посади прокурора АТО і був призначений заступником начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури.

Кримінальне провадження проти екс-прокурора було зареєстроване НАБУ 25 грудня 2015 року за заявою народного депутата України Віталія Купрія про те, що Костянтин Кулик, будучи прокурором сил АТО Генеральної прокуратури України, тобто службовою особою, яка займає відповідальне становище, набув у власність активи у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджено доказами.

За версією слідства, у період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури підозрюваний отримав сукупний дохід у розмірі понад 1 млн 670 тис. гривень. Більшість цих коштів була витрачена у закладах харчування, на автозаправних станціях та у магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: