Нардеп Дубневич написав рецепт для «Укрзалізниці»

Нардеп Дубневич написав рецепт для «Укрзалізниці»
Войцех Балчун та Ярослав Дубневич

Дубневич пропонує завантажити вагоноремонтні заводи на повну потужність

Вирішити проблему гострої нестачі рухомого складу на залізниці можна шляхом завантаження українського виробництва. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич на виїзній нараді з керівництвом «Укрзалізниці» у Львові.

«На цей рік для потреб «Укрзалізниці» попереднім керівництвом заплановано відремонтувати 19 тис. одиниць, при необхідних 40 тис. вантажних вагонів. В той же час, вагоноремонтні заводи завантажені не на повну потужність», - повідомляє Дубневич у Facebook.

Він навів приклад Стрийського вагоноремонтного заводу: «Через некомпетентність окремих керівників профільної дирекції «Укрзалізниці» підприємство отримало занижене замовлення, оскільки у довідці про виробничі потужності чомусь було зменшено профільність та призначення вагонів, які можна ремонтувати на цьому заводі. Заблокували і проведення тендерів на прийняття замовлень».

Не краща ситуація і з Львівським локомотиворемонтним заводом. «Чиновники з «Укрзалізниці» чомусь заявили про недоцільність його існування, хоча це підприємство є одним з найбільш перспективних», - констатує Дубневич.

Голова Комітету з питань транспорту додав, що на нараді з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Балчуном та головою Львівської ОДА Олегом Синюткою ці проблеми були обговорені. «На моє переконання, наступного року ці та інші підприємства повинні запрацювати на повну потужність, і в цьому ми розраховуємо на підтримку керівництва «Укрзалізниці», - заявив Дубневич.

Нагадаємо, 7 жовтня у Міністерстві інфраструктури за участю Володимира Омеляна, Войцеха Балчуна, Ярослава Дубневича відбулася нарада з керівництвом «Укрзалізниці», народними депутатами та представниками бізнесу. Головною темою став пошук шляхів подолання кризи в ПАТ «Укрзалізниця», зокрема, нестачі рухомого складу для перевезень вантажів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: