Нардеп Луценко хоче стягнути 2 млн з кривдників, котрі його викрали на Євромайдані

Нардеп Луценко хоче стягнути 2 млн з кривдників, котрі його викрали на Євромайдані
Ігор Луценко

Слідство ідентифікувало 13 осіб, причетних до викрадення двох активістів, одного з яких було вбито

Народний депутат України від ВО «Батьківщина» Ігор Луценко заявив цивільний позов на суму 2 млн. грн моральної шкоди до осіб, яким повідомлено про підозру та обвинуваченим у своєму викраденні 21 січня 2014 року з Олександрівської клінічної лікарні Києва.

Про це стало відомо «Главкому» з ухвали Печерського райсуду Києва від 31 липня.

У матеріалах кримінального провадження сказано, що слідство ідентифікувало 13 осіб, причетних до викрадення двох активістів, одного з яких було вбито. Вони шляхом катування майданців намагалися отримати відомості про організаторів Євромайдану і джерел фінансування акцій протесту.

Карну справу від 22 січня 2014 року розслідує Генеральна прокуратура України за 3 ст. 146 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»), ч. 2 ст. 127 («Катування»), ст. 340 («Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій»), ч. 2 ст. 115 КК України («Умисне вбивство»).

Як повідомляв «Главком», 29 липня Печерський суд заарештував без призначення застави Олександра Волкова, який підозрюється у викраденні у 2014 році Юрія Вербицького та Ігоря Луценка

Нагадаємо, що львівський сейсмолог, активіст Майдану Юрій Вербицький зник у ніч на 21 січня 2014 року. Його викрали невідомі на очах в персоналу Жовтневої лікарні Києва разом з відомим громадським активістом Ігорем Луценком.

22 січня в Бориспільському районі Київської області знайшли труп невідомого із слідами катувань. Родичі впізнали Вербицького. 24 січня його поховали на Личаківському кладовищі у Львові. Викраденому разом із Вербицьким Луценку вдалося врятуватись.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: