Нардеп Найєм: український паспорт Саакашвілі все ще дійсний

Нардеп Найєм: український паспорт Саакашвілі все ще дійсний
Нардеп Мустафа Найєм

Представник Міграційної служби зможе анулювати паспорт Саакашвілі після перетину політиком кордону, стверджує Найєм

Український паспорт Михайла Саакашвілі все ще дійсний. Про це повідомив народний депутат від БПП Мустафа Найєм в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Я думаю, що у нього його паспорт, який зараз є, він дійсний. Тому що за законом тільки представник Міграційної служби може відібрати в нього паспорт, анулювати, передавши йому довідку про те, що він позбавлений громадянства. Це означає, що це може відбутися в момент його прибуття в Україну та перетину кордону. Якщо так станеться, йому мають вручити довідку про те, що він не громадянин України», - сказав він.

Нардеп також розповів про можливі дії української влади щодо Саакашвілі.

«Далі два виходи. Або Україна як-то відправить Саакашвілі у ту країну, з якої він приїхав. Тому що його український паспорт дійсний, поки він може їздити. По-друге, його можуть депортувати в Грузію. Я думаю, що він (Петро Порошенко, - ред.) вступив у ці домовленості (домовленості з грузинською владою за Саакашвілі, - ред), одержавши кримінальні справи або якусь додаткову інформацію. Якщо ні, то це все взагалі руйнується. Другий вихід, що Саакашвілі просить Україну про статус особи, яка має право на захист або особливий статус. Він в'їжджає в країну і може подати до Адміністративного суду апеляцію про позбавлення його громадянства і просто тут пересуватися і жити. Тобто юридичної можливості зараз не пустити Саакашвілі у країну немає», - зазначив Найєм.

Крім цього, депутат стверджує, що в той день, коли Саакашвілі отримував паспорт, Міграційна служба видала 26 паспортів без документів.

«В той день, коли Саакашвілі отримав паспорт, Міграційна служба без всяких документів, хай перевірять, видала 26 паспортів. Я звертаюсь до генпрокурора, перевірте, будь ласка. 26 паспортів в день, коли видали Саакашвілі без бланків, без документів були видані», - додав він.

Як відомо, у середу, 26 липня, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Пізніше у Державній міграційній службі України підтвердили, що Саакашвілі позбавили українського громадянства.

У четвер, 27 липня, на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, спрямована на підтримку Саакашвілі. На неї прийшли близько 200 людей.

Читайте також матеріал «Главкома» Грузинський політолог Рамаз Сакварелідзе: Україна дуже обережно вчинила з Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: