Нардеп Розенблат назвав клани, які ведуть «війни» за бурштин

Нардеп Розенблат назвав клани, які ведуть «війни» за бурштин
Борислав Розенблат

Розенблат розповів, хто контролює видобуток бурштину на Житомирщині

На Житомирщині боротьбу за зони впливу на видобуток бурштину ведуть львівське та житомирське угруповання.

Про це заявив Борислав Розенблат, народний депутат України, позафракційний.

Нардеп заявив, що у «бурштиновій справі» він є постраждалою стороною, адже хотів легалізувати видобуток бурштину. І саме цим став на заваді людям, які мали на меті продовжувати свій незаконний бізнес, твердить депутат.

Розенблат розповів про законопроект, який подав до ВРУ 2014 року. Саме цей документ, каже він, став «наступати» багатьом на п’яти.

Наприкінці 2015 року законопроект вийшов із комітету до ВРУ на голосування, розповів він.

«І в той час люди зрозуміли, що якщо дійсно приймуть цей законопроект, то цей незаконний видобуток взагалі припиниться, це буде легальна схема, все буде прозоро, і він дійсно уже не буде приносити таких шалених прибутків тим людям, які сьогодні заробляють на цьому», – зазначив Розенблат.

Нардеп також розповів, хто контролює видобуток бурштину.

«Я буду перш за все казати про Житомирщину. Це було львівське угруповання, де було багато людей із Львівської області. Плюс були житомирські кримінальні структури», – заявив Розенблат.

Торік, нагадав нардеп, сталася масштабна бійка із жертвами, із застосуванням гранат.

«Там була така міжусобна бійка між львівським та житомирським криміналітетом за зону впливу», – розповів Розенблат.

Разом з тим, називати прізвища тих, хто входить до цих угруповань, Борислав Розенблат не став, зауваживши, що ці прізвища лунають у ЗМІ, і ці люди є фігурантами багатьох кримінальних справ. 

Як повідомлялося, суд продовжив на два місяці запобіжний захід народному депутату України Максиму Полякову (фракція «Народний фронт») на 2 місяці – до 17 жовтня поточного року

До цього суд зобов'язав Полякова сплатити 0,3 млн грн застави, здати закордонного паспорта і носити електронний браслет.

Раніше суд частково задовольнив клопотання прокурорів про обрання Розенблату запобіжного заходу у вигляді застави і визначив її у розмірі 7 млн грн. 21 липня на Розенблата одягнули електронний браслет.

САП і НАБУ розслідують провадження стосовно Розенблата й Полякова щодо видобутку бурштину

За інформацією НАБУ, детективи Бюро у співпраці з ФБР через спецагента під прикриттям зафіксували, як вказані народні депутати через наближених осіб протягом декількох місяців отримували від представника іноземної компанії «заохочення» на суму близько $300 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: