Червакова: В Бучі діяв мафіозний клан

Червакова: В Бучі діяв мафіозний клан

Бучанська міська рада розпаювала землі після заборони Верховного суду передавати їх у приватні руки

Справа мера Бучі Анатолія Федорука буде доведена до суду. Цьому мають посприяти нові обставини, які повністю доводять злий умисел міського голови. Таку думку у коментарі «Главкому» висловила Ольга Червакова, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка».

«У 2016 землі навколо Бучанського межигір’я 890 га було повторно розпайовано у приватні руки під забудову вже після того, як рішенням Верховного суду було визнано, що ці землі не можна передавати в приватні руки. Тобто після заборони суду розпайовувати ці землі Бучанська міська рада розпаювала ці землі ще раз. І це рішення підписав Анатолій Федорук», - зазначила Червакова.

Нардеп підкреслила – у протиправних діях брали участь посадовці Бучанської міської ради, відповідно, їм доведеться відповідати за те, що вони прийняли завідомо незаконне рішення - знаючи, що є судова заборона на такі дії.

«Сьогодні сказав Гуцуляк (начальник Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк – «Главком»), що з 890 га було повторно розпайовано 6 га цього року вже рішеннями сесії. Це вже не просто зловживання владою, а подвійне зловживання і очевидно, що ми маємо справу з таким собі мафіозним кланом, який задля свого збагачення не гребує нічим, нехтує законом», - сказала вона.

Крім того, Червакова була прикро вражена повідомленнями про те, що Володимир Карплюк, мер Ірпіня, виїхав з країни. «Смішно виглядає, що звідкись з-за кордону Карплюк каже про те, що він готовий відповідати на будь-яке звинувачення. Якщо він нічого не боїться – нехай він повертається в Україну і свідчить. Це говорить про те, що він, очевидно, лукавить», - додала нардеп.

Як раніше повідомлялось, співробітники Генеральної прокуратури в даний час проводять обшуки в міського голови Бучі Анатолія Федорука. Обшуки проводяться у справі про розкрадання 900 га лісу». За словами помічника глави ГПУ, одночасно обшуки проводяться за 31 адресою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: