Нардеп від БПП про Саакашвілі: Записи розмов з Курченком - удар по демократичних силах

Нардеп від БПП про Саакашвілі: Записи розмов з Курченком - удар по демократичних силах
Світлана Заліщук

Заліщук вважає, що Саакашвілі має дати відповіді на всі питання, зокрема, звідки вони фінансувалися

Якщо сьогоднішні плівки Генеральної прокуратури підтвердяться, то це буде великий удар по демократичних силах і по їхні перспективі далі боротися з корупцією в Україні.

Про це в ефірі програми «Vox populi» на телеканалі ZIK заявила народний депутат Україні Світлана Заліщук, відповідаючи на запитання редакції, чи змінила вона своє ставлення до Саакашвілі після нинішніх подій та чи підтримуватиме його у майбутньому.

«Якщо сьогоднішні плівки Генеральної прокуратури підтвердяться, то я думаю, що це буде великий удар по демократичних силах і по їхні перспективі далі боротися з нинішньою корупцією в Україні. Адже сьогодні довіра до влади вкрай низька і шансів повернути цю довіру в принципі немає. І готовності реально боротися з корупцією я не бачу»,– зазначила гостя програми.

Разом з тим Заліщук вважає, що Саакашвілі має дати відповіді на всі питання, зокрема, звідки вони фінансувалися та звідки фінансувалася їхня політична сила.

«Гроші Курченка – це безумовно за межею зла. Але, якщо ми побачимо факти того, що команда Саакашвілі вела з ним якісь переговори, що ці гроші реально передавалися людям, які брали участь і якимось чином були дотичні до протесту, то це дуже сильно підірве ідею мирного протесту в країні. Який, з моєї точки зору, залишається головним інструментом боротьби проти нинішньої корупції. Тому я вважаю, що Саакашвілі вичерпно має дати відповіді на всі питання, зокрема, звідки вони фінансувалися та звідки фінансувалася їхня сила»,– заявила нардеп.

 Заліщук додала, що це саме той принцип, який вони вимагають від опонентів.

«Це той принцип, який ми вимагаємо і від себе. Тому я думаю, що сьогодні важливо, аби Саакашвілі два дуже чіткі відповіді на ці питання»,– підсумувала Заліщук.

Як повідомляв «Главком», сьогодні вранці стало відомо, що у квартиру по вулиці Костьольній, де проживає Саакашвілі, прийшли  з обшуком.

Також на вулиці Костьольній в Києві, поблизу будинку Саакашвілі сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками політика. 

Сам Саакашвілі раніше видерся на дах 8-поверхового будинку та погрожував стрибнути. 

Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Як повідомлялося, активісти зламали двері у мікроавтобусі силовиків та звільнили Саакашвілі.

Саакашвілі разом зі своїми прибічниками направився до будівлі Верховної Ради України.

Прокуратурою міста Київ розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами України діям правоохоронців, які проводили затримання Саакашвілі. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав Михайла Саакашвілі прийти на допит до Служби безпеки України зранку 6 грудня. 

Саакашвілі заявив, що залишатиметься під будівлею Верховної Ради України.

Національна поліція України розпочала розшук Саакашвілі.

Читайте матеріал «Главкома» Міхо на даху. Шалений день Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: