Нардеп від БПП виступає за легалізацію торговельних зв'язків з окупованим Донбасом

Нардеп від БПП виступає за легалізацію торговельних зв'язків з окупованим Донбасом

Крім того, політик виступає за закриття «політико-економічного кордону» з РФ та введення на окупований Донбас миротворчої місії.

Народний депутат України, член фракції «Батьківщина» Надія Савченко виступає за детінізацію та легалізацію торгово-економічних зв'язків між окупованими районами Донбасу та контрольованою українською владою територією. Про це вона заявила в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна».

«У нас вже давно все в чорному бізнесі, все в контрабанді: залізниця працює, бізнес працює, енергія йде. Я вважаю, що це треба просто, нарешті, легалізувати, припинити це робити чорними шляхами, нарешті, зробити це за домовленостями, які б носили правовий характер, державний і міжнародний», - сказала Савченко.

Крім того, політик виступає за закриття «політико-економічного кордону» з Російською Федерацією та введення на окупований Донбас миротворчої місії.

«Потрібно закрити політико-економічний кордон України з Росією. Росія повинна піти додому. Надалі потрібно вводити на півроку місії «блакитних касок» (миротворча місія, - ред.), нехай це буде ОБСЄ, нехай ООН. Поліцейська місія повинна вилучити зброю, повинна заарештувати злочинців, які вели війну жорстокими методами, з порушенням Женевської конвенції. Надалі потрібно зробити певну амністію, тому що побутовий сепаратизм – дитина 7-и років і бабуся, які тримають російський прапор. Вони просто задурені, це не означає, що їх треба накрити якоюсь хвилею злості або вогню», - заявила Савченко.

На думку депутата, після проведення амністії необхідно спрямувати «сильний інформаційний потік в регіони, які не мають можливості чути Україну», протягом півроку проводити «подорожі і спілкування людей».
Також Савченко вважає, що потрібно готуватися до «референдуму, який визначить загальну дорогу для всієї України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: