Нардепи Бойко, Новинський та Скорик взяли участь у жалобних заходах в Одесі

Нардепи Бойко, Новинський та Скорик взяли участь у жалобних заходах в Одесі
Фото: Опозиційний блок в Одесі

Лідер опозиціонерів Юрій Бойко дав доручення одеським депутатам відвідати могили загиблих і зустрітися з родичами жертв трагедії 2 травня

Сьогодні вранці у Свято-Успенському одеському чоловічому монастирі відбулася панахида в пам'ять про жертв трагедії 2 травня 2014 року. Заупокійне богослужіння провів високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський та Ізмаїльський, повідомляє прес-служба Опоблоку.

У панахиді взяли участь народні депутати Юрій Бойко, Вадим Новинський, Микола Скорик, представники одеських опозиціонерів, родичі загиблих, серед яких дружина депутата Одеської облради В'ячеслава Маркіна, а також матері загиблих Неоніла Березовська і Олена Бригар.

«У цієї трагедії немає терміну давності, – сказав Бойко. – На сьогоднішній день розслідування нашими правоохоронними органами взагалі не проводиться. Відбувається затягування та блокування цього процесу. Ми підтримали позов до Європейського суду з прав людини, і він прийняв цей позов до розгляду.

«Ми будемо домагатися того, щоб розслідування пройшло якомога швидше. Рано чи пізно їх буде покарано», – впевнений Бойко.

Вадим Новинський розповів: «Ми знаємо, що в цей день проти нас готувалися провокації, тому ми не поїхали на Куликове поле, а взяли участь у панахиді та відвідали могили загиблих».

«Ми пам'ятаємо про загиблих невинно убієнних людей не тільки сьогодні, а 365 днів на рік. Ми пам'ятаємо про них, молимося про них і намагаємося разом з родичами подолати наслідки цієї страшної трагедії, коли зла людська воля зробила так, що люди невинно загинули. І ця зла людська воля має бути покарана. Ми цю справу доведемо до кінця. Це потрібно не тим, хто загинув. Це потрібно живим, нам для того, щоб надалі в Україні такі трагедії ніколи не повторювалися», – наголосив Новинський.

Як повідомили опозиціонери, для Миколи Скорика ця трагедія ще й особиста. «У цей день загинув його друг і товариш, депутат Одеської облради В'ячеслав Маркін», – йдеться в повідомленні.

«Трагедія 2 травня торкнулася всіх одеситів, тому що з мирного сонячного міста Одесу намагаються перетворити на кривавий морок. Але Одеса не така і ніколи такою не буде! Ми вимагатимемо розслідування і покарання винних 365 днів на рік», – пообіцяв Скорик.

Також він заявив, що опозиціонери «зроблять усе можливе, щоб в Одесі було увічнено пам'ять загиблих на Куликовому полі».

«Коли влада заблокувала встановлення пам'ятника на Куликовому полі, а взагалі це була дика ситуація, ми наполягали на тому, щоб там хоча б встановили пам'ятний знак. Щоб люди могли прийти не до паркану, який відгороджує цю страшну будівлю. Але і це рішення заблокувала одеська влада. Ми прийняли рішення, що всі депутати облради, депутати Верховної Ради з родичами загиблих об'їдуть усі могили, покладуть квіти, віддадуть данину пам'яті загиблим», – сказав Бойко.

Як повідомлялося, сьогодні націоналісти зустрічали в аеропорту Одеси Новинського, але він скасував рейс.

Раніше СБУ в Одесі затримала групу місцевих за підозрою в підготовці терактів.

Сьогодні також СБУ проводить обшуки у квартирах одеських любителів «русского міра».

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Унаслідок конфлікту і подальшої пожежі в Будинку профспілок загинуло 48 осіб, понад 200 дістали поранення. Події 2 травня 2014 року в Одесі активно використовувала російська пропаганда для нагнітання антиукраїнських настроїв.

Як повідомляв «Главком», у ніч на 1 травня в Одесі, в районі Куликового поля, правоохоронці виявили рюкзак із вибухівкою. Того ж дня в Одесі було затримано чоловіка, який продавав зброю з окупованого Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: