Нардепи не люблять санаторії Ради - цьогоріч там відпочили лише чотири парламентарії

Нардепи не люблять санаторії Ради - цьогоріч там відпочили лише чотири парламентарії

У 2017 році у санаторіях разом із сім’ями відпочили чотири нардепи VIII скликання та шість депутатів попередніх скликань

Цього року у санаторіях Верховної Ради відпочили лише четверо нардепів, повідомив апарат ВР у відповідь на інформаційний запит Комітету виборців України.

У 2017 році у санаторіях разом із сім’ями відпочили чотири нардепи VIII скликання та шість депутатів попередніх скликань. Також апарат ВР зазначив, що в управлінні парламенту перебувають такі заклади: державні підприємства «Пансіонат матері та дитини «Таврійські зорі» та «Готельно-оздоровчий комплекс «Затока», що розташовані в м. Скадовськ Херсонської області, а також бази відпочинку «Конча-Заспа» та «Пуща-Водиця» в м. Києві.

«Державні санаторїі Верховної Ради є рудиментом минулого, із яким давно час попрощатися. Більшість депутатів ніколи в них не відпочивали, а тому утримання відповідних закладів є недоцільним. Готельні комплекси, санаторії, пансіонати ВР мають бути продані на відкритому конкурсі», - наголосив голова КВУ Олексій Кошель.

Як відомо, зараз нардепи не мають пільг на путівки для санаторно-курортного лікування. Відповідне положення вилучили із закону «Про статус народного депутата України» в 2014 році.
Так, наприклад, вартість проживання у в пансіонаті «Таврійські зорі» в однокімнатному «стандарті»- близько 680 грн за добу.

Раніше санаторії ВР фінансувались з бюджету. У 2012 році на них виділили 87 млн грн, у 2013 році – 88 млн грн, у 2014 році – 3,5 млн грн (з урахуванням спеціального фонду).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: