«Народний фронт» вимагає порушити кримінальні справи стосовно Льовочкіна

«Народний фронт» вимагає порушити кримінальні справи стосовно Льовочкіна
Сергій Льовочкін

Керівник фракції закликав правоохоронні органи розслідувати незаконне збагачення Льовочкіна

Фракція «Народний фронт» вимагає від правоохоронних органів розпочати кримінальні провадження щодо екс-голови Адміністрації президента Януковича, народного депутата Сергія Льовочкіна. Про це заявив з парламентської трибуни керівник фракції Максим Бурбак.

«Генеральна прокуратура вже давно і гучно розслідує злочини режиму Януковича. Але ця напружена робота чомусь досі не торкнулася Сергія Льовочкіна - людини, яка фактично керувала Україною від імені недоумкуватого президента», - наголосив він.

«Саме Льовочкін побудував корупційний режим Януковича з нуля, використовуючи гроші свого багаторічного інвестора Дмитра Фірташа, а значить - гроші Могилевича і Путіна. Через Льовочкіна наймалися і контролювалися люди, які безпосередньо зґвалтували і розграбували Україну: портнови, лавриновичі, лукаші», - підкреслив керівник фракції.

Бурбак також зазначив, що «Льовочкін персонально відповідальний за заведення на генеральські посади України десятків російських шпигунів: Захарченка, Лєбєдєва, Калініна, Якименка та інших».

Крім того, керівник фракції закликав правоохоронні органи розслідувати незаконне збагачення Льовочкіна.

«Останнім часом прокуратура активно взялася за майно і доходи народних депутатів. Однак руки чомусь не доходять до перевірки мільярдних статків Льовочкіна, зароблених роками антиукраїнської підривної діяльності», - сказав він.

Бурбак нагадав, що журналісти регулярно пишуть про «третє Межигір’я» - маєток Сергія Льовочкіна, про його яхти і нерухомість у Франції, хоча він останні 10 років перебуває на державних посадах і не має права займатися бізнесом.

«Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури, СБУ, Національного антикорупційного бюро та всіх правоохоронних органів захистити здоровий глузд і нарешті розпочати кримінальні провадження щодо Сергія Льовочкіна. Просимо вважати це депутатським запитом», - резюмував Максим Бурбак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: