Насалик та Кононенко переконані, що закон «Про НКРЕКП» буде ухвалений у вересні

Насалик та Кононенко переконані, що закон «Про НКРЕКП» буде ухвалений у вересні

Профільний комітет Верховної Ради повинен доопрацювати декілька правок до законопроекту про НКРЕКП та врахувати побажання усіх сторін

Потрібний усій країні закон «Про НКРЕКП», який регулюватиме діяльність незалежного регулятора, обов’язково буде прийнятий Верховною Радою. Про це сьогодні в ефірі телеканалу NewsOne заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.
«Мені здається, що все буде добре в нашій країні і буде прийнятий закон «Про НКРЕКП». Дуже важливо розуміти, що весь профільний комітет – це не лише БПП, чи «Народний фронт». Це представництво усіх депутатських фракцій і політичних сил. Але варто розуміти,що політична складова грає визначальну роль в тому, що ряд важливих для держави економічних законів просто не приймаються», – відповів на питання ведучої міністр Ігор Насалик та зазначив, що це великий крок вперед.
Із тим, що політична складова має визначальну роль в ухваленні законів у Верховній Раді, погоджується заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.
Народний депутат також поділяє сподівання голови Міненерговугілля про те, що восени закон «Про НКРЕКП» буде нарешті ухвалений. Потрібно лише доопрацювати на комітеті декілька правок та врахувати побажання усіх сторін.
«Я впевнений, що у вересні ми його проголосуємо. Зараз буде повторне друге читання. Там буде 10-12 поправок, які вже викристалізувалися. По ним потрібно знайти компроміс та баланс. Єдине, до чого я закликатиму лідерів депутатських груп, перенести дискусію із сесійної зали у профільний комітет. І там сперечатися, а в залі приймати закони (не лише цей) в редакції комітету», - заявив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не ухвалила та відправила на доопрацювання закон «Про НКРЕКП». За закон про незалежного регулятора віддали свої голоси лише 190 депутатів із 226потрібних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: