Населення бідніє, йому нема за що купувати валюту – Устенко

Населення бідніє, йому нема за що купувати валюту – Устенко

Минулого року населення продало валюти більше, ніж купило

Олег Устенко, виконавчий директор Фонду Блейзера розповів «Главкому» розповів, що одним із факторів зміцнення гривні наразі є те, що українці збіднілі за останніі два роки.

«Основним фактором, що впливає на зміцнення гривні в короткостроковій перспективі, є сезонність. Як правило, під час весняно-польових робіт, аграрії, які займають більш ніж 15відсотків у структурі нашого ВВП, продають валюту, бо їм треба купувати паливно-мастильні матеріали, посадковий матеріал, засоби захисту рослин. Плюс є один несезонний фактор, який працює протягом останніх двох років – українське населення бідніє і починає активно розпродавати гроші, що були в «кубишках», - пояснив він.

Як правило, в такі кризові моменти українське населення створювало додатковий попит на валюту в розмірі біля 2 мільярдів доларів на місяць. А зараз навпаки долари продає, зазначив експерт.

«Якщо подивитись статистику всього минулого року, побачимо, що населення продало валюти більше, ніж купило, на 2,5 мільярда доларів. При цьому рівень довіри до національної валюти залишається низький, але виживати людям треба просто зараз», - підкреслив Устенко.

Більше читайте  в матеріалі: Чому міцніє гривня і чого чекати восени

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: