Наступгого року на українські дороги витратять 40 млрд грн

Наступгого року на українські дороги витратять 40 млрд грн
Гройсман інспектує ремонт доріг 

Керівник уряду зазначив, що Кабінет міністрів не збирається просто викидати гроші на ремонт доріг, адже його мета - будівництво якісних нових доріг

Наступного року у проект держбюджету планують закласти 40 мільярдів гривень на ремонт і будівництво доріг.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час ознайомлення зі звітом щодо виконання капітального ремонту ділянки дороги Н-01 Київ-Знам’янка, повідомляє «Укрінформ».

«Наступного року плануємо 40 млрд грн видатків на ремонт і будівництво доріг», - сказав Гройсман, нагадавши, що цього року на ремонт доріг було виділено 30 млрд грн.  

При цьому, за його словами, уряд не ставить перед собою мету - просто витрату коштів на ремонт доріг, а планує будівництво якісних нових доріг.

«В мене немає такої цілі, щоб витратити кошти на ремонт доріг. В мене ціль одна - побудувати дороги. І тут важливо, щоб була відповідна якість. Тому в доступі є 30 млрд грн. На наступний рік ми плануємо в рамках Дорожнього фонду, що видатки будуть вже не 30, а 40 млрд. Більше того, це тільки те, що стосується державних коштів», - зазначив прем'єр. 

Якщо ж додати до цієї суми ще кошти, які виділятимуться з місцевих бюджетів, то, за словами Гройсмана, цей обсяг фінансів, безумовно, буде значно більшим. 

«Якщо ми візьмемо, що в рамках децентралізації ми дали можливість містам будувати і ремонтувати дорогу, то звісно ці суми будуть більшими. Тому і в цьому, і наступному роках ми будемо бачити будівництво і завершення будівництва нових доріг, реконструкцію доріг,  дороги в містах, в об'єднаних територіальних громадах. Тобто цей масштабний процес розпочався, і він не буде зупинений, я вам це гарантую», - наголосив керівник уряду.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: