Наступного року Міносвіти проведе експеримент зі вступу на магістратуру

Наступного року Міносвіти проведе експеримент зі вступу на магістратуру

У 2018 році це буде лише експеримент для окремих ВНЗ

Наступного – 2018 року – обов’язкове ЗНО складатимуть не лише вступники на магістратуру з «Права», а й на магістратуру з «Міжнародного права». Про це повідомила журналістам міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

З наступного року також проводитиметься експеримент для вступу за результатами ЗНО з іноземних мов (або англійської, або німецької, або французької, або іспанської) на спеціальності галузей знань: «Гуманітарні науки», «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування».

«У 2018 році це буде лише експеримент для окремих ВНЗ, а з 2019 року, якщо все вдасться, ця система буде запроваджена на території всієї України», – зазначила Гриневич.

Вона додала, що ЗНО є ефективним запобіжником проти корупції під час вступу до ВНЗ, однак його неможливо запровадити на вступ для всіх спеціальностей магістратури.

Цього року один з блоків тестування на ЗНО з «Права» – це іноземна мова. Так, зараз цей блок складає 16 тис. 606 вступників, зокрема: німецьку – 747, французьку – 139, англійську – 15 тис. 720 осіб. 286 вступників звільнені від написання тесту з іноземної мови, адже мають мовний сертифікат міжнародного зразка.

Нагадуємо, що сьогодні, 3 серпня 2017 року, розпочалося ЗНО, обов’язкове для вступу на магістратуру з «Права», – 15 серпня абітурієнти отримають результати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: