НАТО допоможе Україні захиститися від кібератак

НАТО допоможе Україні захиститися від кібератак
Генеральній секретар НАТО Єнс Столтенберг

Столтенберг повідомив про активізацію зусиль в сфері кіберооборони

НАТО допомагатиме Україні захиститися від кібератак, подібних до тих, що сталися у вівторок.

Про це заявив генеральній секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу.

«Ми бачили нові глобальні кібератаки в травні і в останні дні, це лише підтверджує необхідність активізації зусиль в сфері кібероборони, включаючи активізацію роботи з країнами-партнерами», - сказав він.

«НАТО допомагає Україні, з цієї метою був створений трастовий фонд із кібербезпеки. Атака, яку ми бачили, значно підвищую важливість підтримки України. Ми продовжимо це робити і це важлива частина нашого співробітництва», - додав він.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, Нова пошта, Аеропорт Бориспіль, WOG, KLO, мережа гіпермаркетів Епіцентр, Чорнобильська АЕС, 24 канал.

Хакерська атака на Україну здійснювалася через програму M.E.doc, заявили у кіберполіції. Водночас, розробник M.E.Doc заперечує причетність до розповсюдження вірусу-здирника.

За фактом масових кібератак відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: