НАТО розпочинає операцію «Морський Страж» в Середземному морі

НАТО розпочинає операцію «Морський Страж» в Середземному морі

Операція проводитиме нагляд за безпекою в регіоні, контр-терористичні дії та зміцнення бойового потенціалу регіональних військово-морських сил

НАТО розпочинає нову операцію у Середземному морі під назвою «Морський Страж». Операція проводитиме нагляд за безпекою в регіоні, контр-терористичні дії та зміцнення бойового потенціалу регіональних військово-морських сил. Про це повідомляє прес-служба альянсу.

«Морський Страж» також буде готовий підтримувати європейську операцію «Софія» у сфері розвідки та матеріально-технічного забезпечення. «Морський Страж» замінює стару операцію «Активні Зусилля», яка була запущена у відповідь на терористичні атаки на США 11 вересня 2001 року.

Нагадаємо, НАТО анонсував розгортання своїх сил в Егейському морі, що в східній частині Середземного моря, між Балканським півостровом, Малою Азією та островом Крит.

«Операція «Морський Страж» буде розгорнута через два тижні. Це підтримка і доповнення місії ЄС — «Софія». Наші дії в Егейському морі змогли поліпшити ситуацію з потоком біженців. Хоча ми спостерігаємо критичну ситуацію в Середземному морі», — сказав генеральний секретар альянсу Столтенберг.

Він також повідомив, що інформацію про перетин біженцями моря Греція та Туреччина отримують з кораблів НАТО. Саме тому було прийнято рішення про продовження операцій на наступний рік.

Раніше повідомлялося, що в НАТО готові розгорнути 4 батальйони на початку 2017 року у Естонії, Литві, Латвії та Польщі.

«Це трансатлантична демонстрація незламності підтримки всіх наших членів», — заявив з цього приводу генеральний секретар альянсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: