Навіть Кобзону з Гагаріним російська влада каже «Денег нет!»

Навіть Кобзону з Гагаріним російська влада каже «Денег нет!»

Російська влада не може знайти 60 млн рублів на меморіал

Президент благодійного фонду пам'яті першого космонавта планети і його льотного наставника, двічі герой СРСР Олексій Леонов та його однодумці не можуть зібрати кошти на будівництво музейного комплексу на місці загибелі Юрія Гагаріна і Володимира Серьогіна. 

«Всього фондом було зібрано понад 4 млн рублів, близько п'яти. Але з нас здерли тільки 1,8 млн за геодезичні дослідження», – розповів Леонов. Як уточнив космонавт, проект будівництва нового комплексу на місці загибелі Гагаріна і Серьогіна було прийнято три роки тому, проте фінансово підтримують ініціативу здебільшого прості люди. Загалом на оновлення меморіалу потрібно близько 60 млн рублів.

«Наступний рік буде 50 років, як їх немає (Гагаріна і Серьогіна. – Ред.). І ми повинні все зробити, щоб цей меморіал був готовий», – сказав Леонов.

«Ми хочемо, щоб народ брав участь у цьому. Ми хочемо, щоб це було як у старій Русі», – сказав народний артист Росії Йосип Кобзон.

Я відомо, 27 березня 1968 року поблизу села Новоселово Киржацького району розбився винищувач МіГ-15, на борту якого були Гагарін і його льотний наставник Серьогін. На місці їхньої загибелі 17 жовтня 1975 року було відкрито меморіал, який щорічно відвідує близько 40 тис. людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: