Навколо сумнозвісних складів під Вінницею вилучено 2,5 тис. снарядів

Навколо сумнозвісних складів під Вінницею вилучено 2,5 тис. снарядів
Вибухонебезпечний снаряд з військового складу

Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 23 тис. 657 га території

Станом на ранок п’ятниці, 13 жовтня, відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка не спостерігається.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2 пожежні танки, 2 інженерні машини розгородження Міноборони, повідомляє прес-служба ДСНС.

«Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (89 чол. та 33 од. тех.) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 2-кілометровій зоні навколо арсеналу. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 23 тис. 657 га території, виявлено та вилучено 2 тис. 494 вибухонебезпечних предмети. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 435 заявок від населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів», - інформують рятувальники.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1454 чоловік та 283 одиниць техніки.

Нагадаємо, як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: