Найєм: На пільгах для олігархів Україна втратила мільярди

Найєм: На пільгах для олігархів Україна втратила мільярди
Мустафа Найєм

Україна продовжує надавати пільги власникам облгазів

Народний депутат Мустафа Найєм заявляє, що Україна продовжує надавати пільги власникам облгазів, хоча ще в 2015 році Верховна Рада скасувала рішення щодо безоплатного використання цими структурами газорозподільної системи держави. Зокрема, про це Найєм написав на своїй сторінці в Facebook.

«У 2012 Микола Азаров «подарував» Дмитру Фірташу, Юрію Іванющенку і іншим власникам облгазів майже 45 млрд гривень - він дозволив приватним структурам безкоштовно користуватися газорозподільної системою держави. Тоді це критикували Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко, Юрій Луценко ... І ось минуло три роки. Восени 2015 (!) року парламент прийняв закон і скасував рішення Азарова. А Кабінет міністрів і Мінпаливенерго вдають, що нічого не сталося. Щодня ми втрачаємо 1,3 млн грн. За рік бюджет недоотримав вже 900 млн», - пише Найєм.

При цьому він додав: «Вчора на засіданні фракції я звернувся з цим питанням безпосередньо до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Глава уряду пообіцяв, що найближчим часом розбереться c цим питанням і прийме відповідне рішення. Наступне засідання уряду - в середу, а година уряд в парламенті - в п'ятницю. Дуже сподіваюся, цього часу достатньо, щоб розібратися з цим абсурдом».

«Оскільки раніше всі запевнення чиновників розібратися і усунути цей злочин залишилися без рішення, одночасно я звернувся з цим питанням до генерального прокурора Юрія Луценка і секретаря РНБО Олександра Турчинова. Сподіваюся, мене почують», - резюмував нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: