Найєм переймається, що Рада не встигне прийняти до канікул закон про зміну формату АТО

Найєм переймається, що Рада не встигне прийняти до канікул закон про зміну формату АТО
Мустафа Найєм

Тексту законопроекту поки немає

Народний депутат Мустафа Найєм у себе на сторінці у Facebook акцентував увагу на конкретних речах, які назвав глава РНБО Олександр Турчинов, розповідаючи про законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей».

Отже, документ мав би передбадчити:

• визнання окупованими деяких районів Донецької та Луганської областей;
• внесення змін до законодавства щодо ведення антитерористичних операцій;
• нову процедуру і механізми залучення ЗСУ поза рамками АТО і без оголошення воєнного стану;
• законодавче врегулювання права президента застосовувати ЗСУ в таких випадках;
• нові рамки державної політики щодо звільнення окупованих територій.

Найєм також підкреслює, що до кінця поточної сесії залишилося лише два пленарні тижні. «А анонсований законопроект настільки масштабний, що спроби «протягнути» його через парламент в такі короткі терміни викличуть не тільки питання, але і опір», - зазначає він. Нардеп нагадує - якщо закон не буде прийнятий на цій сесії, формат військових дій на сході збережеться ще як мінімум чотири місяці.

Понад те, Найєм наголошує, що тексту законопроекту ще немає. Таким чином невідомо, чи справді він міститиме всі вищеназвані умови, а якщо й так, то чи буде прийнятий депутатами саме у такому вигляді.

Як повідомлялось, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. «Це дуже серйозне питання, що вимагає обговорення в професійній експертному середовищі. Уточнений законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей» буде представлений президенту, після чого, сподіваюся, він оперативно буде внесений до Верховної Ради», - сказав він.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Загадка від Турчинова. Чим замінять АТО?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: