НАЗК опівночі запустить е-декларування попри вади у захисті даних

НАЗК опівночі запустить е-декларування попри вади у захисті даних
Фото з відкритих джерел

Відповідальність за проблеми у процесі атестації е-декларацій покладуть на розробника ПО

Національне агентство залишило в силі своє рішення про запуск системи електронного декларування попри відсутність атестату захисту інформації, який є необхідним у відповідності до законодавства.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Голова агенції Наталія Корчак без голосування заявила про категоричну відмову перегляду свого рішення про запуск системи в 0:00 15 серпня.

Також НАЗК ухвалила заяву, якою поклала всію відповідальність за проблеми, які виникли у процесі атестації, на розробника ПО, ТОВ «Міранда».

Один з членів НАЗК, Руслан Рябошапка, заявив про свідоме порушення законодавства з питання захисту даних з боку НАЗК та про відмежування від цієї заяви.

Також Наталія Корчак заявила про офіційний початок роботи Національного агентства з питань запобігання корупції 15 серпня.

«На сьогоднішній день існують політичні та юридичні умови для старту системи електронного декларування. Національним агентством розроблено та затверджено всі рішення необхідні для запуску електронного декларування. Незважаючи на відмову розробника програмного забезпечення ТОВ «Міранда» усунути недоліки у програмного забезпеченні, Національне агентство заявляє про початок своєї роботи як органу державної влади за усіма напрямами антикорупційної діяльності у тому числі і за напрямом електронного декларування осіб уповноважених на виконання державних функцій з 16 серпня 2016 року», - сказала Н.Корчак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: