НАЗК виявило порушення в деклараціях трьох віце-прем’єрів

НАЗК виявило порушення в деклараціях трьох віце-прем’єрів

Порушення виявлені в деклараціях Зубка, Кістіона і Кириленка

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення в електронній декларації віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та декларації віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка за 2015 рік, а також порушення за 2015 і 2016 роки в електронних деклараціях віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона і міністра молоді та спорту Ігоря Жданова.

Відповідний висновок був затверджений на засіданні агентства в понеділок, 21 серпня.

За результатами перевірки встановлено, що Зубко не вказав відомості про об'єкт нерухомості щодо його перебування у власності, в оренді чи на іншому праві власності. Зубко пояснив, що він проживав там на умовах безоплатного користування.

Також він задекларував земельну ділянку площею 2 000 кв. м. При цьому відповідно до наданих пояснень Зубка, площа зазначеної земділянки становить 1,8 тис. кв. м. Таким чином, в декларації вказані недостовірні дані.

Крім того, Зубко вказав замість ідентифікаційного номера автомобіля Toyota Rav4, який належить його дружині, номерний знак. Таким чином, він порушив вимоги п. 2 і 3 ч. 1 ст. 46 закону «Про запобігання корупції».

При тому за результатами перевірки декларації фактів суміщення і конфлікту інтересів у Зубка не встановлено. Також відсутні підстави для притягнення його до адміністративної або кримінальної відповідальності.

У свою чергу Володимир Кістіон вказав інформацію не про загальну площу спального корпусу в Вінницькій області, а площу розміром 34,5 кв. м, якою володіє на праві спільної власності його дружина. Згідно з даними Державного реєстру майнових прав на нерухомість, загальна площа спального корпусу складає 9 555 кв. м. Також Кістіон не вказав відомості про інших співвласників спального корпусу.

Крім того, ним були вказані недостовірні дані про загальну площу орендованої квартири. Таке ж порушення було виявлено в декларації Кістіона за 2016 рік. Таким чином, він порушив вимоги п. 2 ч. 1 ст. 46 закону «Про запобігання корупції».

За результатами перевірки декларації фактів суміщення і конфлікту інтересів у Кістіона не встановлено, підстави для притягнення його до адміністративної або кримінальної відповідальності відсутні.

За результатами перевірки було також встановлено, що Кириленко вказав недостовірні відомості про кадастровий номер земельної ділянки, на якій розташований об'єкт незавершеного будівництва.

Також він не вказав у декларації інформацію про доходи своєї дружини у вигляді виплати за умовами цивільно-правового договору в розмірі 5 925,51 гривні. Кириленко пояснив, що ця виплата помилково не була вказана в довідці про доходи з бухгалтерії за місцем роботи дружини.

За результатами перевірки декларації фактів суміщення і конфлікту інтересів у Кириленко не встановлено. При цьому відсутні підстави для притягнення його до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Ігор Жданов в свою чергу не вказав в декларації інформацію про право користування членів сім'ї квартирою площею 113,8 кв. м.

У декларації за 2016 рік Жданов не задекларував дохід на загальну суму 6 896,92 гривні, в тому числі 2 475 гривень стипендії дочки і 4 421,92 гривні доходу, отриманого від громадської організації «Національний олімпійський комітет».

Таким чином, міністр порушив вимоги п. 2 і 7 ч. 1 ст. 46 закону «Про запобігання корупції».

За результатами перевірки декларації фактів суміщення і конфлікту інтересів у Жданова не встановлено. При цьому відсутні підстави для притягнення його до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Тепер міністри повинні подати декларації з достовірними даними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: