НАЗК збирає позачергове засідання через проблеми з декларуванням

НАЗК збирає позачергове засідання через проблеми з декларуванням
Е-декларування

На порядку денному: стан функціонування інформаційно-телекомукаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування»

У четвер, 27 жовтня, відбудеться позачергове засідання Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це повідомляється на сторінці НАЗК в Facebook.

«Завтра, 27 жовтня 2016 року, о 10:00 відбудеться позачергове засідання Національного агентства з питань запобігання корупції. На порядку денному: стан функціонування інформаційно-телекомукаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що реєстр на порталі nazk.gov.ua не витримує величезну кількість запитів.

«Система, яку компанія-розробник «Міранда» створила на замовлення ПРООН і яка була передана до НАЗК у липні цього року, попри численні технічні перевантаження наразі містить у сукупності майже 42 тис. декларацій. Роботи з розширення пропускної здатності фізичних каналів зв’язку та збільшення обчислювальної потужності серверного обладнання на сьогодні виконує адміністратор системи е-декларування – Державне підприємство «Українські спеціальні системи», - повідомила вона в Facebook.

Нагадаємо, спікер парламету Андрій Парубій порівняв заповнення е-декларації з детективною історією.

25 жовтня НАЗК повідомило, що офіційний сайт Національного агентства з питань запобігання корупції працює нестабільно через велику кількість запитів. Лише протягом останньої доби системою було зафіксовано 3,8 млн запитів. На сьогодні кількість запитів на годину складає понад 200 тисяч, вказано в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: