NBC: Манафорт отримав від російського мільярдера Дерипаски десятки мільйонів доларів

NBC: Манафорт отримав від російського мільярдера Дерипаски десятки мільйонів доларів
Загальний обсяг угод, укладених між Манафортом і Дерипаскою, оцінюється приблизно в 60 мільйонів доларів

Американські журналісти з’ясували, що Манафорт мав тісні фінансові зв'язки з російським мільярдером Олегом Дерипаскою

У Пола Манафорта, колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа, були набагато більш тісні фінансові зв'язки з мільярдером Олегом Дерипаскою, ніж повідомлялося раніше. Журналісти NBC News з'ясували, що компанія Yiakora Ventures Ltd., пов'язана з Манафортом, отримала від фірми російського олігарха Oguster Management Ltd. кредит розміром в 26 мільйонів доларів, повідомляється на сайті телеканалу в суботу, 14 жовтня з посиланням на фінансові документи, отримані на Кіпрі, де зареєстровані обидві компанії.

В ході розслідування було також знайдено підтвердження того, що Oguster надала ще один кредит, на суму 7 мільйонів доларів, іншій компанії, пов'язаної з Манафортом - LOAV Advisers Ltd., про що раніше писала The New York Times. За даними NBC News, вся сума цього кредиту була незабезпеченою, тобто була видана без будь-яких застав, і не мала дати погашення.

Юристи, які спеціалізуються на відмиванні грошей, вважають ці кредити незвичайними, вважаючи, що вони заслуговують подальшого розслідування.

Таким чином, загальний обсяг угод, укладених між Манафортом і Дерипаскою протягом останнього десятиліття, оцінюється приблизно в 60 мільйонів доларів. Про це свідчать документи, отримані NBC News на Кіпрі і Кайманових островах.

Газета The Washington Post писала раніше, що менше ніж за два тижні до того, як Трамп став офіційним кандидатом в президенти, Пол Манафорт пропонував Олегу Дерипасці консультації про хід президентської кампанії в США.

The Wall Street Journal стверджувала, що Манафорт почав працювати на російську сторону в 2004 році і це співробітництво тривало до 2015 року. У наступному році він очолив передвиборний штаб Дональда Трампа, але в серпні 2016 року пішов з цієї посади. Однією з причин його відставки називається те, що з 2007 по 2012 рік Манафорт міг нелегально отримати від екс-президента України Віктора Януковича і його Партії регіонів понад 12 мільйонів доларів.

Нагадаємо, міністерство юстиції США звернулося до юридичної компанії, заснованої колишнім радником екс-президента України Януковича Полом Манафортом, з офіційним запитом на вилучення документів щодо роботи Манафорта на іноземний уряд та отримання оплати за цю діяльність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: