Не виключено, що у справі Гречківського скоро ми почуємо вибачення прокурорів – експерт

Не виключено, що у справі Гречківського скоро ми почуємо вибачення прокурорів – експерт

У суспільстві дедалі більше зростають підозри про замовність справи, зазначив політолог

Політолог Микола Давидюк не виключає, що у справі члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського пролунають вибачення прокурорів. Про це він заявив, коментуючи справу члена ВРЮ, яка уже вийшла з процесуальних рамок і стала медійним надбанням, пише Gazeta.ua.
«Інший аспект публічного інтересу – поспішна і непрофесійна робота прокурорів, які мають свідчення лише одного свідка, який, як відомо, пізніше відмовився від власних свідчень. Але вони все одно дали хід справі, причому публічний. Сумнівність та недостатність доказів ставить під великий сумнів фінальний результат справи», – вважає експерт.
«У суспільстві все більше зростають підозри про замовність справи. Якщо окрім медійного розголосу прокуратура не продемонструє реальних, а не намальованих доказів, вони лише посилять підозру у власній корумпованості. А для громадськості це буде не більше, як коротка гра в PR, а єдиним доказом залишиться гучний меседж про Майбах, який, до речі, ще й виявився задекларованим», – наголошує політолог.
«З іншої сторони, якщо захист надасть факти замовлення справи зі сторони одного із українських олігархів, це знову ж таки стане причиною капітуляції Генпрокуратури, в юридичній та медійній площині. Правоохоронні органи, мають бути позбавлені політичних надбудов та олігархічних «хотєлок», а боротьба з корупцією має носити виключно прямий характер. Без цього всі антикорупційні потуги будуть марними, і залишатимуться предметом спекуляцій та інструментом боротьби за владу. Досі переважно садять лише тих, хто заважає, а не реальних корупціонерів», – на завершення додав політолог.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: