Необхідно допитати Капліна у «справі Майдану» і розслідувати його діяльність у банді Януковича – нардеп

Необхідно допитати Капліна у «справі Майдану» і розслідувати його діяльність у банді Януковича – нардеп
Фото rbc.ua

На переконання депутата «Народного фронту», очевидні зв’язки Капліна із Захарченком і Столяровою мають стати предметом для розслідування Служби безпеки України

Сергій Каплін має бути допитаний у справі злочинів проти Майдану і притягнутий до відповідальності за приналежність до банди Януковича. Про це заявив народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Помазанов.

За його словами, в політичних і журналістських колах давно обговорюється інформація про те, що кримінальне оточення Януковича після втечі у Росію залишило в Україні «смотрящих» за своїми бізнесовими структурами. «Драпали в Росію поспіхом. Бізнес кидали в руки вчорашнім денщикам, які в один момент зі звичайних придворних скоморохів перетворилися на розпорядників серйозних ресурсів», - заявив народний депутат.

Помазанов висловив переконання, що саме так народився медійний персонаж Сергій Каплін. «Досить подивитися кілька документів. По-перше, доказову схему з розслідування «Наших грошей» про структуру власності Захарченка, колишнього міністра внутрішніх справ Януковича. Розслідування чітко демонструє, що «112 канал» належить бізнес-імперії Захарченка. Поряд з назвою цього каналу на схемі стоїть прізвище Андрія Подщипкова», - розповів Андрій Помазанов.

«До недавнього часу Подщипков значився кінцевим вигодоотримувачем у власності «112 каналу». На сайті Національної ради з телебачення і радіомовлення досі вказано, що кінцевим бенефіціаром є саме він. Щоправда, нещодавно канал змінив структуру власності. Очевидно, зроблено це було якраз для того, щоб приховати зв’язки з представниками режиму Януковича», - зазначив депутат. 

Водночас, персональна сторінка на сайті Верховної Ради України демонструє, що Подщипков є помічником Сергія Капліна. Коло замкнулося», - описує результати розслідування Помазанов.

Народний депутат називає ще два джерела інформації, які демонструють причетність Капліна до бізнес-імперії Януковича-Захарченка. «Окрім того, що Подщипков є помічником депутата Капліна, він також став його заступником по «Партії простих людей». А ще одне розслідування сайту «Телекритика», журналісти якого професійно займаються вивченням меді-ринку, крок за кроком, через прізвища показали всі таємниці заплутаних зв'язків, які ведуть від Партії регіонів до Капліна», - розповів Андрій Помазанов.

Однак, на його переконання, остаточно стало зрозуміло, хто такий «Попандопуло української політики», - з викритої журналістами переписки російської пропагандистки Столярової, яка працювала на «Інтері». «Столярова відкрито пише, що Каплін - її проект. З числа тих, кого вона, за її ж словами, як «рука Кремля» посадила на депутатські місця у Верховну Раду», - підкреслив Помазанов.

На переконання депутата «Народного фронту», очевидні зв’язки Капліна із Захарченком і Столяровою мають стати предметом для розслідування Служби безпеки України. «Також ми, як фракція, звертаємося до Генеральної прокуратури з вимогою викликати Капліна на допит у справі розстрілів на Майдані. Необхідно з’ясувати ступінь обізнаності і причетності Капліна до злочинів Захарченка, а також його інформаційну підривну діяльність за завданнями ФСБ, про що свідчить листування Столярової», - заявив народний депутат.

«В умовах війни такі, як втікач - колишній міністр внутрішніх справ Захарченко, чітко переслідують антиукраїнську мету, надаючи в обслуговування цілий канал окремим політикам. Правоохоронні органи мають відреагувати негайно, інакше примітивна на перший погляд клоунада «капліних» може занадто дорого коштувати державі», - наголосив Андрій Помазанов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: