«Нещодавно президент України мав дві судимості!» Кива прокоментував скандал зі своєю екссекретаркою

«Нещодавно президент України мав дві судимості!» Кива прокоментував скандал зі своєю екссекретаркою
Кива розповів, що недавно керівники фракцій мали судимості
Скріншот фото: відео Іллі Киви/Facebook

Екссекретарка Киви поцупила смартфон із магазину

Членкиня партії «Опозиційна платформа – За життя» Карина Дячун, яка працювала секретаркою нардепа Іллі Киви, у січні стала заступницею голови Полтавської районної ради. Журналісти оприлюднили інформацію, що її звинуватили в крадіжці смартфона. Проте Кива висловив підтримку своїй колишній секретарці у відеозверненні, яке опублікував у Facebook.

«Ну то й що? Та, бл**ь, нещодавно президент України мав дві судимості! Генеральний прокурор мав судимість! Керівники фракції мали судимості. Чи ви ніхто в житті не робив помилок?», – сказав Кива.

Він зазначив, що в нього, як керівника, до Дячун нарікань немає. «Тому я їй запропонував узяти участь у виборах і стати депутатом районної ради. І я щасливий, що в дівчини все виходить. От і все. А всі ось ці йо**ні брудні роти, які кричать, за своїми життями дивіться», – заявив нардеп.

Нагадаємо, взимку 2020 року Карину Дячун визнали винною в крадіжці смартфона iPhone 6 Plus вартістю 4 100 грн. Як пише «Полтавщина», інцидент стався в магазині Та-Da у липні 2019 року. Дівчина непомітно взяла телефон і, вимкнувши, забрала собі. Однак коли ввімкнула його вдома, на нього зателефонував знайомий із поліції і сказав, що телефон треба повернути. Усе закінчилося судом. Дячун повністю визнала свою провину й розкаялася. Їй присудили штраф у розмірі 850 грн.

Уже 2020 року Дячун вирішила балотуватися на місцевих виборах. У заявці у ЦВК України вона повідомила, що судимостей у неї немає. Як пояснили виданню юристи, це було правомірно – після внесення змін до КПК 2020 року кримінальні правопорушення ділять на кримінальні проступки та злочини, і якщо людину засудили за кримінальний проступок, після відбуття покарання вважають, що вона не мала судимості.

Після виборів Дячун стала депутаткою Полтавської районної ради й у січні 2021 року її обрали заступницею його голови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: