New York Times випустила нову антиукраїнську статтю

New York Times випустила нову антиукраїнську статтю
FGM-148 Javelin
Фото: stephen quigley / Flickr

Американський експерт Майкл Кофман заявив, що надання летальної зброї Україні може стати «смертельною помилкою» США

Надання летальної зброї Україні може стати «смертельною помилкою» США, пише відомий американський експерт Майкл Кофман на сторінках New York Times.

Експерт вважає, що таке рішення може призвести до «непрямої війни з Москвою», у якій Вашингтон «не готовий перемогти».

«Теоретично, допомога Україні викликає захоплення, але відсутність публічної дискусії та раптовість цього оголошення викликає занепокоєння. У той час, як озброєння Києва може виглядати легкою політичною перемогою, це може бути поганою політикою», - каже Кофман.

Він оцінює можливі плани Вашингтона надати Україні протитанкової зброї на 50 мільйонів доларів.

Експерт нагадує, що США вже надавали зброю та займались підготовкою поміркованої сирійської опозиції, але план був «непродуманим» та призвів до того, що Росія збільшила військову підтримку сирійському уряду.

У випадку з Україною, каже експерт, інтереси Кремля набагато більші, тож можна очікувати й сильнішої реакції.

Крім того, веде далі Кофман, надання протитанкових ракетних комплексів Javelin було б «несвоєчасним», адже за останні два роки не було великих наступальних дій Росії чи значної втрати території.

Втім, навіть якщо б Україна й отримала цю зброю, то, зважаючи на «величезну нерівність сил» між двома країнами, кілька протитанкових комплексів не змінили б ситуацію.

Тому експерт закликає Білий дім подумати перед тим, як посилати «сигнал» Москві, адже «в Кремлі є чимало охочих надіслати зворотній сигнал».

«Енергійна спроба надати ракети Javelin Україні насправді є політичним рішенням, яке б перетворило конфлікт між Росією та Україною у непряму війну між США та Росією. Зрозуміло, що українці можуть мріяти про те, щоб Вашингтон долучився до конфлікту, але американське політичне керівництво має пам'ятати про національні інтереси. Замість [надання летальної зброї Україні] Вашингтону слід сконцентруватися на союзниках в НАТО», - пише Майкл Кофман на сторінках New York Times.

Як повідомлялося, сенатор-республіканець Джон Маккейн в черговий раз закликав президента Дональда Трампа почати поставки летальних озброєнь Україні.

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні Північною Кореєю (КНДР) міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, була оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського аналога РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП «Південмаш» (Дніпро), яке, як пише NYT, «залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності».

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це «не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів».

Завод «Південмаш» також спростував публікацію The New York Times, назвавши інформацію американського видання провокацією.

Дивіться матеріал: Україна продала Південній Кореї ескіз ракети-носія та софт для ракетного двигуна (ДОКУМЕНТ)

Читайте також статтю: Ракетні успіхи Кім Чен Ина. Нова спецоперація проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: