Незабаром Австралія постачатиме в Україну ядерне паливо?

Незабаром Австралія постачатиме в Україну ядерне паливо?
Ядерне паливо

Існує передумова для підписання ядерного контракту з Австралією

Україна підписала з Австралією угоду про мирне використання ядерної енергії, що відкрило дорогу для підписання контракту на постачання ядерного палива для українських атомних електростанцій. Про це в  інтерв’ю «Главкому» розповів посол України в Австралії Микола Кулініч.

«Одне з найбільших досягнень  ми підписали з Австралією угоду про мирне використання ядерної енергії. І фактично це дало «зелене світло» для підписання контракту на постачання ядерного палива для наших атомних електростанцій. Це дуже цікавий проект і фактично найбільший великий економічний проект на нашому горизонті», - зазначив він.

Кулініч пояснив, у чому справа: «В сегменті ядерної енергетики ми генеруємо десь 52-53% електроенергії. Ядерне паливо нам постачалося з Російської Федерації. Австралія ж зі свого боку наклала ембарго на співпрацю з Росією. Росія викупляла велику кількість ядерного палива в Австралії, а у нас бракувало його. Ми ж відмовилися від постачання з РФ ядерного палива і от ми зараз на завершальній стадії. Ми зі свого боку вже ратифікували, і, думаю, за кілька тижнів Австралія теж ратифікує угоду про співпрацю».

За словами посла, це передумова для підписання ядерного контракту з Австралією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: