Ніхто з мешканців Торецька вже не хоче в «ДНР», - мер

Ніхто з мешканців Торецька вже не хоче в «ДНР», - мер
Виконуючий обов`язки мера Торецька Юрій Євсіков

Євсіков вважає, що сьогодні 99% мешканців Торецька підтримують Україну

Юрій Євсіков, в.о. міського голови Торецька в інтерв’ю «Главкому» розповів про те, як на сьогоднішній день налаштовані люди в місті і які політичні погляди переважають.

«Звичайно, вони мають проукраїнські погляди. Ми живемо на території України. Настрої людей дуже сильно змінилися з кінця 2013-го - початку 2014-го року. Ми живемо близько до лінії фронту. Багато з людей спілкуються із родичами, друзями, які проживають на непідконтрольних територіях. Всі бачать, що там люди страждають набагато більше, ніж у нас», - зазначив Євсіков.

«Я вважаю, що у нас стабільна і нормальна політична обстановка. А в тих псевдореспубліках жити набагато важче. Якщо і були у людей з цього приводу якісь сумніві, то їх немає. Я вважаю, що сьогодні 99% мешканців Торецька підтримують Україну», - заявив в.о. мера.

Як відомо, нині під вартою перебуває колишній міський голова Володимир Слєпцов. Євсіков також прокоментував цю ситуацію: «Ми сьогодні не можемо давати правову оцінку його діям. Є суд, він і вирішить, чи була людина винною. Обвинувачувати чи відбілювати людину не зовсім коректно. Суд іде, буде рішення».

Євсікова також свого часу називали одним з учасників підготовки до так званого референдуму в 2014-му році. Він зазначив, що його у цій справі допитували, і «мабуть, якби він десь в цьому брав участь, то був би сьогодні поряд з колишнім мером».

Нинішній керівник міста дав власну відповідь на питання, чому відбувся той псевдо референдум у 2014 і чому почався збройний конфлікт на сході України. «Мабуть, загальна політична ситуація в країні була на той момент нестабільною. Одні люди були під впливом одних течій, інші - інших. Більш проросійська позиція тоді була у місцевого населення, на відміну від областей України. Можливо тому і трапилося те, що трапилося», - зазначив Євсіков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: