Ніколи раніше НАТО так рішуче не відповідало на агресію Росії, як зараз, - міноборони Польщі

Ніколи раніше НАТО так рішуче не відповідало на агресію Росії, як зараз, - міноборони Польщі
Антоні Мацєревич
Фото DT.ua

Рівень озброєння Росії та агресивності її дій, особливо в останній період, є безпрецедентним, - Мацєревич

Російська Федерація систематично і послідовно прагне дестабілізувати Європу. Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич, повідомляє «Польське радіо».

«Рівень озброєння Росії та агресивності її дій, особливо в останній період, є безпрецедентним і перевищив межі нормального політичного аукціону...Треба усвідомлювати, що Росія систематично і послідовно прагне дестабілізувати Європу, дестабілізувати політичний порядок в Європі», - наголосив він, зазначивши при цьому, що Росії не треба боятися.

Також Мацєревич повідомив, що у відповідь на дії РФ у січні в Польщі планують розмістити американську танкову бригаду, яка, за словами міністра, є найсильнішою танковою бригадою США.

«Фальшивою тезою, яка не відповідає дійсності є те, що НАТО не відповідає в цій ситуації, що НАТО мовчить, що НАТО безсиле... Це, якраз, навпаки... Якщо хтось думає, що Північноатлантичний альянс безпорадний, що Сполучені Штати не в змозі відповісти, що НАТО в цілому не в змозі реагувати - то це не так. Були прийняті рішення, про які, півтора роки тому, ніхто навіть і не мріяв. Це постійна присутність НАТО на території Польщі, і в усьому східному фланзі, розташування в Польщі штаб-квартири, яка координуватиме всі ці сили», - зазначив він, додавши, що ніколи дотепер НАТО так рішуче не відповідало на агресивні дії Росії, як саме зараз.

Як повідомлялось, у Литві видали брошуру з рекомендаціями для населення на випадок російського вторгнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: