Німеччина готова послабити санкції в обмін на сприяння РФ у виборах на Донбасі – Spiegel

Німеччина готова послабити санкції в обмін на сприяння РФ у виборах на Донбасі – Spiegel

У повідомленні нагадується, що збереження чи послаблення санкцій ЄС канцлер Німеччини Анґела Меркель та лідери Євросоюзу пов'язують із виконанням Москвою своєї частини Мінських угод

В уряді Німеччини розглядають можливість послаблення санкцій проти Росії в обмін на співпрацю Москви на виборах на Донбасі.

Такий план підтримує і офіс канцлера Ангели Меркель, повідомляє видання Spiegel

«План передбачає в обмін на сподівану співпрацю Москви у передбачуваних виборах на сході України зняття частини санкцій», - зазначає видання.

Від Москви при цьому очікується вплив на сепаратистів таким чином, щоб були створені умови для проведення виборів.

«Моя позиція завжди була такою. Санкції не є самоціллю, і якщо буде прогрес в імплементації Мінських угод можна говорити про їх послаблення», - цитує видання главу МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Як повідомлялося, у тексті декларації саміту «великої сімки» вказано, країни  G7 і надалі підтверджують, що тривалість санкцій проти РФ чітко пов'язана з повною реалізацією Росією мінських угод і повагою до суверенітету України

«Санкції можуть бути скасовані у тому випадку, якщо Росія виконає зобов'язання згідно з домовленостями», – йдеться у декларації.

Також лідери G7 наголосили на своїй готовності посилити санкції проти Росії у разі необхідності.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: