Німеччина готується до ускладнення відносин зі США при Трампі

Німеччина готується до ускладнення відносин зі США при Трампі
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Штайнмаєр прогнозує, американська зовнішня політика найближчим часом стане менш передбачуваною

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах зробить зовнішню політику США менш передбачуваною.

«Ми не знаємо, як правитиме Дональд Трамп», - заявив німецький міністр у середу, 9 листопада, слова якого наводить агенція dpa.

«Ми маємо очікувати, що американська зовнішня політика найближчим часом стане для нас менш передбачуваною, і що США будуть більш схильні приймати рішення самостійно», - вважає Штайнмаєр. На його думку, у відносинах із США тепер «багато що ускладниться».  

Водночас Штайнмаєр висловив сподівання, що «великих змін у міжнародній політиці не буде». У світі залишається чимало животрепетних питань, тож федеральний уряд прагнутиме діалогу з новим очільником США, наголосив міністр.

За словами Штайнмаєра, багато німців очікували іншого результату виборів у США. «Але ми маємо визнати результат і визнаємо його», - сказав він. На думку німецького міністра, важливим завданням Трампа тепер буде «засипати глибокі рови, які виникли в американському суспільстві».

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборах. Станом на 9-ту годину за київським часом Трамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон уже привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Читайте також статтю «Главкома» Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: