Німеччина розлютилась не на жарт і хоче розширення санкцій проти Росії через скандал із Siemens - ЗМІ

Німеччина розлютилась не на жарт і хоче розширення санкцій проти Росії через скандал із Siemens - ЗМІ

До санкційного списку можуть включити російських чиновників міністерства енергетики та російську компанію, яка перевезла турбіни до окупованого Криму

Німеччина закликає Європейський союз додати ще чотирьох російських громадян і компаній до санкційного списку через турбіни Siemens, доставлені до анексованого Криму.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на два джерела в Брюсселі.

Один з європейських високопосадовців заявив, що до списку можуть включити російських чиновників міністерства енергетики та російську компанію, яка перевезла турбіни.

Інший співрозмовник зазначив, що представники усіх 28 країн ЄС можуть обговорити це питання в Брюсселі вже в середу. Для введення санкцій необхідне одностайне рішення всіх країн ЄС.

ЄС заборонив компаніям вести справи з Кримом після анексії 2014 року. Компанія Siemens заявила, що має докази того, що всі чотири турбіни, які продані для проекту на півдні Росії, були незаконно перевезені в Крим.

Як повідомлялося, про те, що турбіни незаконно ввезли з Росії до Криму для використання на електростанціях, стало відомо на початку липня 2017 року. Після цього Siemens подав до суду в Москві позови на три російські компанії, ймовірно, причетні до цього.

Російська сторона заявляє, що доставлені до Криму турбіни російського виробництва. Москва запевняє, що попри ситуацію з турбінами Siemens, ТЕС запустять у 2018-му

Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям постачати будь-яке обладнання і продукцію, а також послуги до окупованого Росією Криму.

Крім того, концерн Siemens оголосив, що у зв’язку із незаконною доставкою його турбін в окупований Крим призупинить поставки енергообладнання російським компаніям.

Напередодні Німеччина попередила Росію про погіршення відносин через скандал із Siemens.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: