Німецька Die Welt розкритикувала російський фільм про анексію Криму

Німецька Die Welt розкритикувала російський фільм про анексію Криму
Кадр із фільму "Крим"

Фільм «Крим», на думку видання, – це «зліплена за кремлівськими лекалами історія, що являє собою продовження офіційної пропаганди, перенесене в зали кінотеатрів».

Німецька газета Die Welt у своїй статті «Крим: сльозлива мелодрама про анексію» пише про спробу Кремля розбурхати патріотичні почуття в росіян за допомогою кінохітів.

Новий російський фільм «Крим», що виходить на екрани наприкінці вересня і являє собою суміш любовної історії та екшену, отримав 6 млн євро фінансування від Міністерства оборони Росії. Режисером став Олексій Піманов, президент медіа-холдингу «Червона зірка».

На думку видання, – це «зліплена за кремлівськими лекалами історія, що являє собою продовження офіційної пропаганди, перенесене в зали кінотеатрів».

За сюжетом, головний герой Олександр із Севастополя закохується у киянку Олену. У 2013 році вони стають учасниками Майдану, який зображено як фашистське свавілля.

«Не мирна революція в Києві, а державний переворот. Не окупація Криму, а повернення додому, якому давно було час статися. Не війна, яку Росія веде на Донбасі, а громадянська війна», – описує російський фільм автор статті Павло Локшин.

Та на його думку, анексія Криму ще довго не закріпиться в історичній пам'яті росіян. «На відміну від перемоги у Великій Вітчизняній війні.., анексія Криму не викликає почуття гордості у більшості росіян», – пише він.

Якщо гордість за перемогу у війні відчувають 83% росіян, то «повернення» Криму викликає схожі почуття менше ніж у половини опитаних – такі дані наводить незалежний «Левада-центр».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: