Німецький дипломат розказав, як часто Меркель спілкується із Порошенком

Німецький дипломат розказав, як часто Меркель спілкується із Порошенком

Андреас Пешке каже, що з усіх лідерів Меркель частіше спілкується з Порошенком

Уповноважений по країнах Східної Європи МЗС Німеччини Андреас Пешке переконаний, що хто б не увійшов до складу майбутнього уряду країни після парламентських виборів 24 вересня, відносини між Берліном і Києвом залишаться дуже хорошими. Про це він заявив у ході зустрічі з учасниками проекту «MEET UP! - Німецько-українські зустрічі молоді», повідомляє «Укрінформ» з Берліну.

«Я не знаю, хто буде, але в одному я впевнений: відносини між Німеччиною та Україною і після виборів будуть залишатися дуже хорошими. Є консенсус щодо того, як ми будемо розвивати наші відносини з Україною», - запевнив німецький дипломат.

Зараз ці відносини він охарактеризував як «дуже хороші, дуже інтенсивні», зауваживши, що навряд чи на сьогодні є інший президент іноземної держави, з яким канцлер Ангела Меркель спілкувалася б так часто - як особисто, так і по телефону.

Тісними є як політичні, так і економічні зв'язки, а також у гуманітарній сфері, на рівні громадянського суспільства, зазначив Пешке, який служив послом ФРН в Україні у 2013-2015 рр.

Нагадаємо, вибори в бундестаг мають відбутися 24 вересня. Згідно з останніми опитуваннями дослідного інституту Politbarometer, більшість виборців, як і раніше віддають перевагу Християнсько-демократичного союзу Ангели Меркель і сестринській партії, Християнсько-соціального союзу – 36%; за Соціал-демократичну партію Німеччини готові проголосувати 21,5%; на третє місце виходить, згідно з опитуваннями, правопопулістська Альтернатива для Німеччини з 11%; Вільна демократична партія 10%, Ліві набирають 8,5%, Зелені 8%. У той же час багато хто з виборців ще не вирішив, за кого віддадуть завтра свої голоси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: