Німецький експерт пояснив, чому Україні треба торгувати з Росією

Німецький експерт пояснив, чому Україні треба торгувати з Росією

Німецький політолог вважає, що для України важливо зберігати певний зв'язок із російським ринком

Німецький політолог Андреас Умланд вважає, що Україні варто не припиняти торгівлю з РФ зарази власних економічних інтересів. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Україна сьогодні в дуже критичній економічній ситуації. І той аргумент, який наводила Надія Савченко, що сьогодні потрібно припинити будь-яку торгівлю з Росією, я б його також підтримав би, але… З огляду на нинішню важку загальноекономічну ситуацію, мабуть, варто підтримувати ці зв’язки наразі. Тим паче вони для Росії, для їхнього бюджету, за великим рахунком, не мають великого значення. А от для української економіки, щоби вона не повністю розвалилася, важливо зберігати певний зв'язок із російським ринком», - зазначив політолог.

Він підкреслив, що в Україні є певні підприємства, які свою продукцію можуть продати винятково до Росії. «Вони не можуть піти з цією продукцією на інші ринки», - заявив Умланд.

«На мій погляд, для кожної галузі, для кожної фірми це потрібно вирішувати окремо, тому що певна економічна співпраця може мати місце, - зауважив він. - Однак якщо це піде на користь військово-промислового комплексу Росії, то ця співпраця не на користь України». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: