Новак розказав, коли в Україні будуть дороги, як в Європі

Новак розказав, коли в Україні будуть дороги, як в Європі
Славомір Новак

Про будівництво автобанів в Україні поки ща не йдеться - глава «Укравтодору»

Для того, щоб кардинально виправити ситуацію з українськими дорогами, потрібно кілька років і стабільне фінансування, бо проблеми з дорогами в Україні дійсно великі. Про це сказав керівник «Укравтодору» Славомір Новак.

«В Україні 170 тис км доріг, з яких 50 тис км — дороги державного значення. Якби ми планували відновлювати тільки 5 тис. км на рік, на це б знадобилося близько 50 млрд грн на рік. Я кажу про дороги державного значення. На повне відновлення цієї мережі нам потрібно мінімум десять років», - зазначив він.

Водночас Новак зауважив, що про будівництво автобанів в Україні поки ща не йдеться. «Наразі я не бачу в Україні таких ресурсів, які б дозволили нам їх будувати», - зазначив він.

Глава «Укравтодору» додав, щр з урахуванням всіх джерел фінансування без проектів міжнародних фінансових організацій на дороги заплановано близько 26-27 млрд гривень. «Це загальна сума на утримання, погашення боргів і будівництво», - сказав він.

«Я думаю, що дійсно завдяки дорогам можна вигравати вибори. За результатами різних соцопитувань, однією із найважливіших речей для людей в Україні є дороги. Не бачу нічого поганого в тому, що політики піаряться на дорогах. Я думаю, що це правильний підхід. Виділяються гроші, ми робимо що можемо, щоб покращити ці дороги», - резюмував Новак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: