Нові американські санкції проти Росії заблокують будівництво «Північного потоку-2»

Нові американські санкції проти Росії заблокують будівництво «Північного потоку-2»
Будівництво газопроводу мід Росією та Європою

США збираються допомагати Україні, а іншим країнам Європи знизити залежність від російських енергоресурсів

Законопроект Сенату США щодо запровадження антиросійських санкцій дозволить серйозно перешкоджати будівництву газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє видання «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що ще 2 червня «Газпром» та західні партнери уклали угоду щодо дефіцитного фінансування проекту «Північний потік-2» на суму до $6,65 млрд на випадок недостатнього залучення проектного фінансування. 

Тим часом у законопроекті Сенату цьому проекту присвячений цілий параграф. У ньому йдеться про те, що США продовжуватимуть перешкоджати реалізації проекту «через його згубні наслідки для енергетичної безпеки ЄС, розвитку газового ринку в Центральній і Східній Європі та енергетичних реформ на Україні».

Також США збираються допомагати Україні, а іншим країнам Європи знизити залежність від російських енергоресурсів, особливо - природного газу, «що використовує уряд Росії як зброю, щоб залякувати інші країни і впливати на них».

Європейська комісія схвалила запит до Ради Європейського союзу про надання мандату на переговори з Росією про основні принципи діяльності планованого газопроводу «Північний потік-2», відомого також як Nord Stream 2, який просуває Москва.

Нагадаємо, 14 червня Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законопроект щодо розширення антиросійських санкцій. 

Напередодні Сенат уклав велику двопартійну угоду щодо запровадження нових санкцій проти Росії та обмеження можливості президента Дональда Трампа скасовувати санкції без згоди Конгресу. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: