Нові санкції Трампа проти Росії нагадують санкції Обами - Foreign Policy

Нові санкції Трампа проти Росії нагадують санкції Обами - Foreign Policy
Дональд Трамп
Фото REUTERS

Оголошення про нові санкції збіглося з візитом до Вашингтона Порошенка, що свідчить про готовність адміністрації Трампа підтримати Київ

Оголошення США про додаткові санкції проти 38 осіб і компаній, причетних до російської гібридної війні на Україні, стало полегшенням для багатьох, хто переживав, що Трамп може відмовитися від зобов'язань США перед Європою заради відновлення зв'язків з Росією, пише видання Foreign Policy.

«Момент обрано якнайкраще, - йдеться у статті. - По-перше, санкції вводяться після нової угоди ЄС про продовження санкцій проти Росії ще на рік. Це свідчить про трансатлантичну солідарність, рідкісну для епохи Трампа».

До того ж ці заходи прийняті через тиждень після того, як Сенат проголосував за новий раунд санкцій проти Росії, який стане перевіркою для Трампа з його планами пом'якшення позиції Вашингтона щодо Москви, продовжує видання. Про них оголошено в день, коли Росія намагається розмістити нові облігації, які могли б допомогти Москві «вдихнути нове життя в свою анемічну економіку», зазначає Foreign Policy.

Крім того, оголошення про нові санкції збіглося з візитом до Вашингтона українського президента Петра Порошенка, що свідчить про готовність адміністрації Трампа підтримати Київ.

Введенням нових санкцій Мінфін США продемонстрував, що продовжить справу Барака Обами. «Сьогоднішні санкції показують, що за Трампа міністерство фінансів буде дотримуватися цієї норми, - сказав Едвард Фішман, колишній представник Держдепартаменту, який брав участь в розробці санкцій при адміністрації Обами. - Це добра ознака».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: