Новинський вимагає пустити миротворців на Донбас

Новинський вимагає пустити миротворців на Донбас

Введення миротворців - це крок до припинення кровопролиття і відновлення миру, переконаний нардеп

Народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський впевнений, що присутність миротворчого контингенту на Донбасі допоможе зупинити кровопролиття. Про це політик заявив в ефірі телеканалу NewsOne, передає Страна.

«Це на 100% буде крок до припинення кровопролиття і відновлення миру. А де будуть розміщуватися миротворці – це питання компромісу між усіма сторонами», – зазначив опозиційний політик.

Новинський впевнений, що після введення миротворців і припинення вогню настане час для реалізації політичної частини Мінських угод.

«Потрібно приймати закон про вибори, про амністію. Потім провести вибори, сформувати місцеві органи влади і потім – контроль над кордоном. Це саме та схема дій, яка прописана у Мінських угодах і визнана усіма провідними країнами світу», – каже нардеп.

«Що стосується складу місії, це можуть бути європейці, латиноамериканці – хто завгодно», – зазначив він.

За словами Новинського, важливо, щоб перестала литися кров. Тому що, як правило, миротворча місія розміщується саме там, де відбувається конфлікт і гинуть люди. Вони допомагатимуть розвести протиборчі сторони, розвести озброєння, повідомляє сайт Опозиційного блоку.

Парламентарій вважає, що потрібно обов’язково знайти компроміс, і тому дуже важливо, щоб голосування (у Раді Безпеки ООН. Ред.) відбулося якомога швидше, і як можна швидше миротворча місія прибула на Донбас, і почалося реальне розведення військ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: