Новинський вважає, що ГПУ займається «зведенням рахунків» з опозицією

Новинський вважає, що ГПУ займається «зведенням рахунків» з опозицією
Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський

Новинський заявив, що ГПУ під керівництвом Луценка перетворилася на «орган політичної інквізиції»

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський вважає, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) займається «зведенням рахунків» з опозицією.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» у понеділок, 3 липня, передає прес-служба «Опоблоку».

 «Генеральна прокуратура під керівництвом Луценка перетворилася в орган політичної інквізиції», - заявив він.

Нардеп зазначив, що коли з нього знімали недоторканність, перебуваючи на трибуні парламенту, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що існують незаперечні докази порушення Новинським закону. Тоді він заявив, що після позбавлення недоторканності вони зможуть відразу ж вручити політику підозру, порушити кримінальну справу і дуже скоро вона опиниться в суді. 

«Пройшло вже 7 чи 8 місяців, але мені ніхто підозру так і не вручив. Хоча, якщо б були якісь докази будь-якого мого правопорушення, підозру мені могли б вручити вже на наступний день», - зазначає Новинський.

На його думку, це може говорити про те, що «Луценко з трибуни Верховної Ради брехав народним депутатам і всій Україні».

Однак, за словами Новинського, після зняття недоторканності в його житті нічого не змінилося. 

«Я як був свідком в одній з кримінальних справ, так і залишився. Співпрацював зі слідством і до зняття недоторканності, і після цього», - говорить політик.

Коментуючи анонсоване у ЗМІ можливе порушення проти нього «економічної» кримінальної справи, Новинський заявив, що «влада руками Генпрокуратури продовжує спроби залякати опозицію, яка її критикує». 

«Всі ці дії проти мене є доказом того, що Генеральна прокуратура під керівництвом Луценка - це орган для зведення рахунків з опозицією», - заявив Новинський.

Нагадаємо, Генпрокуратура анонсувала вручення підозри Новинському.

У грудні 2016 року Верховна Рада дала Генеральній прокуратурі згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, члена фракції Опозиційного блоку Вадима Новинського. Відповідне рішення підтримало 228 народних депутатів.

Новинського підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, за що йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським і скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає і вважає справу політичною.

Читайте також статтю: Митрополит Олександр Драбинко: Новинський з радістю сприймав побиття людей на Майдані. Кричав: «Давите их, гадов!» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: