Новий вірус-здирник блокує комп'ютер з вимогою оголених фотографій користувача

Новий вірус-здирник блокує комп'ютер з вимогою оголених фотографій користувача

Хакери вимагають відправити їм як мінімум десять оголених фото.

Дослідники з MalwareHunterTeam виявили незвичайний вірус-здирник nRansom, який блокує комп'ютер і вимагає викуп у вигляді оголених фотографій користувача.

Дослідницька група завантажила цю програму на сайт зі зразками вірусів VirusTotal, пише видання Motherboard.

Зазвичай такі віруси вимагають перерахувати певну суму на біткоін-гаманець здирників. Але в цьому випадку на екрані з'являється повідомлення про те, що користувач має зв'язатися з хакерами по електронній пошті, а потім відправити їм як мінімум 10 оголених фото.

«Після цього нам потрібно буде переконатися, що це ваші фотографії. Як тільки це відбудеться, ми надішлемо вам код для розблокування комп'ютера. А ваші фото ми продамо в глибокій мережі (веб-сторінки, що не індексуються пошуковими системами – ред.)», – йдеться в повідомленні.

Журналісти видання висунули припущення, що це може бути несправжній вірус, а чийсь жарт. Вони спробували заблокувати з його допомогою віртуальну машину, але нічого не вийшло.

У свою чергу на VirusTotal вказується, що програму розпізнали як шкідливу тільки частина антивірусів, наприклад, McAfee і Avira. Натомість «Антивірус Касперського», DrWeb і NOD32 загрозу не виявили.

Раніше повідомлялося, що одне з оновлень програми для очистки операційної системи CCleaner заражене вірусом. 

Версія програми зі шкідливим завантаженням 5.33 була підписана компанією-розробником Symantec Piriform Ltd», використовуючи дійсний цифровий сертифікат. Саме тому користувачі під час завантаження оновлень будуть впевнені у надійності джерела.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: