Новопризначений керівник «Укравтодору» отримав українське громадянство

Новопризначений керівник «Укравтодору» отримав українське громадянство

Славомір Новак

Міністр інфраструктури представив колективу нового начальника «Укравтодору»

Виконувач обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг Славомир Новак, якого сьогодні представили колективу, отримав українське громадянство. Про це повідомив журналістам міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Я сподіваюся, що польський уряд з розумінням поставиться (до призначення екс-міністра інфраструктури Польщі С.Новака в.о. голови «Укравтодору». – Ред.). На нашу думку, пан Новак є тим фахівцем, який потрібен Україні. Йому надано громадянство України», – сказав він.

Також повідомляється, що міністр інфраструктури Володимир Омелян представив колективу виконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг Славомира Новака.

«Мені надзвичайно приємно представити сьогодні колективу «Укравтодору» і Україні виконуючого обов'язки голови Державного агентства автомобільних доріг України пана Славомира Новака», – сказав він.

На думку міністра, завдяки призначенню Новака «вдасться досягнути нової якості роботи». Екс-міністр інфраструктури Польщі, зазначив він, є не лише непересічним політиком, а й дуже добрим урядовцем, який чудово розуміє систему європейського взірця, до якої має дійти Україна.

«Я впевнений, що в нього це вийде», – уточнив Омелян.

У свою чергу новопризначений в.о. голови «Укравтодору» Новак зазначив, що готовий вкласти всю свою силу для покращення доріг в Україні, а для цього «потрібна підтримка всього колективу».

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив колишнього міністра транспорту і водного господарства Польщі Славомира Новака виконувачем обов’язків голови Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодору»). Про це йдеться в урядовому розпорядженні №763-р від 19 жовтня.

Як відомо, у себе на батьківщині Новак запам'ятався скандалом навколо придбання дорогих швейцарських годинників, через які йому довелося залишити свій пост.

У 2013 році журналісти польського видання Wprost розгледіли на руці чиновника годинник Maxi Marine Chronometer швейцарської фірми Ulysse Nardin. Вартість годинника оцінили мінімум у 17 тис. злотих (близько $5,5 тис.). Крім того, ЗМІ звинуватили Новака в надмірно тісних контактах з бізнесом.

Новак своєї провини не визнав, проте пішов у відставку. Йому загрожувало до трьох років в'язниці, проте все закінчилося штрафом, що відповідав вартості аксесуара.

У 2014 році екс-міністр потрапив у черговий скандал: той самий Wprost опублікував розшифровки записів незаконного прослуховування польських політиків, на одній з яких людина з голосом, схожим на голос Новака, обговорює з людиною, чий голос схожий на голос колишнього заступника міністра фінансів Анджея Парафіяновича, питання, пов'язані з податковою перевіркою бізнесу дружини Новака.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: